Kultiverad sinnlighet

Robygge är en del av den antroposofiska idériktningen i Sverige med sin fördjupade syn på tillvaron och bakomliggande sammanhang, som kommer till uttryck i en stämning av kultiverad sinnlighet. Estetiskt tilltalande färgsättning och formgivning är väsentligt för Robygges helhetssyn vad gäller interiör, varor, utåtriktad identitet mm med en tidlös skönhet (C Larsson, C Malmsten).

En viktig uppgift är att stimulera framväxten av ett konsthantverk, som får impulser till en förnyelse ur antroposofin. Robygge vill värna om hantverkstraditionen - omsorgsfullt formgivna och framställda saker har en given plats, liksom att samarbeta med läkepedagogiska/socialterapeutiska verksamheter och utgöra ett skyltfönster för deras produkter.

Robygge tar ett miljöansvar genom användningen av naturmaterial i kläder, leksaker och konsthantverk (ull, siden, trä). Vi har även ekologiska kroppsvårdande produkter och tvättmedel. En ekologisk helhetssyn på varor och butiken som helhet eftersträvas.

Känsla för skönhet och kvalitet

Robygge vill ge själslig och sinnlig näring till människor i olika åldrar. Inriktningen på kvalitet, mening och skönhet är ett uttryck för detta. Sortimentet talar till grundläggande mänskliga behov och väcker nyfikenhet hos den växande och sökande människan.

Musikinstrumenten har en självklar plats inom waldorfpedagogiken och finns på Robygge för att alla människor ska få tillgång till de harmoniska klangerna och tonerna. Presentartiklar såsom oljelampor, agatljus, vattenprismor, glas och smycken är noga utvalda med tanke på skönhet, kvalitet och konstnärligt utförande.