Hållbart för kropp och själ

Leksaker

För oss är det viktigt att välja leksaker till barn med omsorg eftersom de är en del av barnets lärande genom lek och erfarenhet. Av flera skäl är det en självklarhet för oss att våra leksaker är av hög kvalité och tillverkade av naturmaterial. Först och främst gäller det att barnets lekmiljö är fritt från skadliga ämnen.

För det andra vill vi undvika att bidra till en produktion som tär på jordens ändliga resurser, skapar social orättvisa och otrygga levnadsförhållanden. En bra leksak är ett pedagogiskt stöd i barnets utveckling. Därför väljer vi leksaker som barnet kan lära sig förstå, dels hur de är tillverkade, men också av vad. Vi tycker också det är viktigt att barnet kan förstå hur leksakerna fungerar, t.ex. varför ett hjul på lastbilen snurrar.

En leksak ska också kunna återanvändas, repareras och till sist återgå i det naturliga kretsloppet. Vi eftersträvar att våra leksaker stödjer den motoriska och sociala utvecklingen men också ger utrymme till fantasilek genom barnets egna erfarenheter från den verkliga, icke virtuella världen. 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen