Idéburen butik i Ytterjärna

Gerstaberg Säteri

Gerstaberg Säteri erbjuder KRAV-märkt nötkött av djur som betat i hagar och naturreservat intill Järna fjärden. Tack vare att djuren betar dessa marker bidrar de till biologisk mångfald samt kolbindning, vilket gör detta kött både hållbart och klimatsmart.

Här bedriver vi ekologiskt jordbruk med Krav certifierad djur-hållning. Vår målsättning är att erbjuda bra och klimatsmart kött som är producerat på ett hållbart sätt. I vår verksamhet har vi som mål att bli fossilfria och vi är på god väg att fasa ut diesel från vår produktion. Eftersom vi månar om djurens välbefinnande är det självklart att de går ute april-oktober och betar i naturliga hagmarker längst med Järnafjärden. Under vintermånaderna går de i lösdrift med viss tillgång till att kunna gå ut. När det är dags för slakt samarbetar vi med ett lokalt slakteri för att minimera transporten för djuret. 

Kalvarna kommer till största del från mjölkgårdar i närområdet, vilket gör att besättningen som helhet inte bara bidrar med kött utan även med mjölk och att tjurkalvarna från mjölkgårdarna får ett långt och meningsfullt liv. Produktionen är extensiv vilket gör att djuren växer långsamt och att köttet blir väl marmorerat och får fina smaker från den flora som finns i naturbeteshagarna.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen