måndag-torsdag 12-16
fredag kl 10-18
lördag kl 10-16
söndag kl 12-16

Tel: 08 - 551 506 90

Robygge - ingång
Robygge - ljus

Vad är Robygge?

Kultiverad sinnlighet

Robygge är en del av den antroposofiska idériktningen i Sverige med sin fördjupade syn på tillvaron och bakomliggande sammanhang, som kommer till uttryck i en stämning av kultiverad sinnlighet.

Estetiskt tilltalande färgsättning och formgivning är väsentligt för Robygges helhetssyn vad gäller interiör, varor, utåtriktad identitet mm med en tidlös skönhet (C Larsson, C Malmsten).

En viktig uppgift är att stimulera framväxten av ett konsthantverk, som får impulser till en förnyelse ur antroposofin. Robygge vill värna om hantverkstraditionen - omsorgsfullt formgivna och framställda saker har en given plats, liksom att samarbeta med läkepedagogiska/socialterapeutiska verksamheter och utgöra ett skyltfönster för deras produkter.

Robygge tar ett miljöansvar genom användningen av naturmaterial i kläder, leksaker och konsthantverk (ull, siden, trä). Vi har även ekologiska kroppsvårdande produkter och tvättmedel. En ekologisk helhetssyn på varor och butiken som helhet eftersträvas.

Känsla för skönhet och kvalitet

Robygge vill ge själslig och sinnlig näring till människor i olika åldrar. Inriktningen på kvalitet, mening och skönhet är ett uttryck för detta. Sortimentet talar till grundläggande mänskliga behov och väcker nyfikenhet hos den växande och sökande människan.

Musikinstrumenten har en självklar plats inom waldorfpedagogiken och finns på Robygge för att alla människor ska få tillgång till de harmoniska klangerna och tonerna.

Presentartiklar såsom oljelampor, agatljus, vattenprismor, glas och smycken är noga utvalda med tanke på skönhet, kvalitet och konstnärligt utförande.

Aktuellt och nyheter

Humanprogress övertar Robyggebutiken i Ytterjärna

Humanprogress förvärvar Robygge AB. Därigenom tryggas verksamheten och en långsiktig utveckling möjliggörs. Bolagen ser möjligheter till ömsesidigt utbyte.

Läs mer...
Örttork - torkolla

Torka fröer, blad och örter själv - gör ditt eget te!  Örttorken med 6 st bambukorgar kan du köpa hos oss.

Pris 495 kr. och för ytterligare 100 kr. får du den hemskickad inom Sverige per postförskott. Maila eller ring in din beställning. Ange namn, adress och mobilnr.

Läs mer...
Herrjackor i ull

Nu finns Edursdotters ulljackor även i herrmodell.

ECO Proffs Lackfärg

Färgbygge lanserar nu en vit lackfärg för inomhusbruk. Den finns som blank och halvblank. Inom kort kommer den också vara möjlig att pigmentera i vår brytmaskin.

Vi möts under Sångträdet

Nyutkommet häfte med 84 sånger från när och fjärran, samlade och sammanställda av Hélène Bohman Blomqvist.

De bittra örterna - som livselexir

Detta är Annelies Schönecks sista bok.

Livskriser och livets dramatik

En nyutkommen översättning av Michael Debus bok med undertiteln En väg till Rudolf Steiners mysteriedramer.

Eurytmins väsen

En nyutkommen översättning av Michael Debus bok med undertiteln Det förgångnas rötter och framtidens verklighet.